NieuwsVlogs & Blogs

De lente is begonnen en met de warme dagen die we mochten beleven in Nederland hoop ik dat maar weinigen hun witte winter lichaamsdelen zonder zonnebrandcrème hebben aangeboden aan de zon. En anders kwam je er zelf achter dat de UV straling al behoorlijk intensief was tijdens het buitensporten, buitenwerken of gewoon lekker luieren.
HUKAs komt zeker dit jaar met een aantal ‘kind reminders’ dat goed insmeren van evident belang is ter voorkoming van huidkanker.

Deze voorzitter is erg verheugd dat HUKAs dit kwartaal al weer drie nieuwe vrijwilligers mocht verwelkomen die allen gemotiveerd en direct zijn gaan meewerken aan projecten die op stapel staan. Het eerste webinar op 24 mei vanuit een studio in Rotterdam, de patiëntendag die mogelijk in september plaatsvindt en de eerste lotgenotencontactdagen komen er aan.

Ja, we hebben een ambitieuze agenda maar we boeken vooruitgang en succes.
Zo is een formele samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) tot stand gekomen en sparren we regelmatig met studenten huidtherapie van de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool bij de uitvoering van hun opdrachten.
Met de Hogeschool Rotterdam wordt een tweede project opgestart voor iets nieuws op het gebied van Artificial Intelligence (AI). HUKAs gaat voor de toekomst.
Gastcolleges, presentaties als patient expert bij verschillende (internationale) bijeenkomsten en deelname aan overlegorganen worden uitgevoerd om de doelstellingen van HUKAs te realiseren. En deze ‘vitamine PR’ functioneert heel goed want zonder enige bescheidenheid kunnen we zeggen dat HUKAs binnen zo’n korte tijd al prima op de kaart staat.

Toch hebben we ook uitdagingen te gaan.
Zo zijn we actief op zoek naar een huidkankerpatiënt, iemand uit diens omgeving of iemand anders met (bestuurlijke) ervaring of andere talenten die de functie van secretaris, voor een termijn, wil vervullen. De nieuwe secretaris zal actief meewerken aan de professionaliseringslag die we nu maken samen met ons backoffice. Geïnteresseerden, of zij die meer informatie willen hebben, nodig ik graag uit zich daarvoor per e-mail op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En tot slot: Wees zuinig op je huid, want je kunt de zon niet uitzetten.

Met zonnige groet,
Jaap Touw
Voorzitter HUKAs