NieuwsVlogs & Blogs

De clubs en festivals in Nederland mochten weer open na een periode van 1,5 jaar, dit was helaas maar voor hele korte duur. De organisatoren van festivals, evenementen en DJ’s hebben een uitdagende tijd achter de rug met de sluiting door de corona maatregelen. Om de DJ’s een hart onder de riem te steken en het uitgaanspubliek entertainment te geven, hebben de titelhouders (Anthony Donner en Amrish Raghosing) van de langste DJ Marathon voor de hardere stijlen (7 dagen non-stop draaien) hun eigen wereldrecord opnieuw verbroken. Met meer dan 10 dagen (244,5 uren in totaal) non-stop liveoptredens met 245 DJ’s die zowel uit Nederland als buitenland naar de studio in DJ School Alphen in Alphen aan de Rijn komen voor hun deelname. De grootste DJ’s uit de Harder Styles scene tot aanstormend talent van jong tot oud heeft meegedaan.

Het doel was om samen verschil te maken door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen om een eenheid te vormen en te laten zien dat er genoeg samenhorigheid is onder de Hardere Styles DJ’s. Met dit initiatief hebben de DJ’s laten zien dat Nederland niet alleen het DJ land van de wereld is maar ook dat de hardere dancestromingen immens populair zijn. Hardcore is tot nu toe het grootste sub stroming geweest en vond zijn oorsprong in Nederland en de Nederlanders hebben hardstyle internationaal groot gemaakt. De initiatiefnemers zijn Anthony Donner voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en Amrish Raghosing, welke zelf ook DJ is onder de naam Dutch Hustlaz, en eigenaar van DJ School Alphen. Daarnaast heeft Anthony het grootste DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: ‘Dutch DJs’ en hij is bezig met het eerste boek over hardstyle ‘This Is Hardstyle’. Samen lanceren ze binnenkort de eerste DJ award voor Nederlandse DJ’s, de Dutch Priority Awards. Jelmer Smit (tevens DJ-leerling van DJ school Alphen) is verantwoordelijk voor o.a. de planning, en diverse hosting vanuit organisaties en muzieklabels.

Toen de corona crisis uitbrak waren Anthony en Amrish de eerste partij in Nederland die in totaal 4 keer de grootste DJ-marathons van de wereld hebben georganiseerd. Waarin in totaal 669 DJ’s hebben meegedaan: De DJ’s hadden 31 dagen (744 uren) lang non-stop gedraaid in deze 4 vorige DJ-marathons. Het evenement werd geregistreerd door filmcamera’s, geïnteresseerden uit de hele wereld hebben online live meegekeken via www.djmarathonlive.com en via de Nederlandse TV op Ziggo via kanaal 605, Roku, Amazon Firestick.

Tijdens deze 10-daagse Harder Styles DJ Marathon had ook het Harder Styles evenement True Survivorz (The Battle Against Cancer) een eigen hosting, net als vorig jaar bij de 7-daagse Marathon. True Survivorz is een evenement van Stichting True Survivorz die sinds 2013 Harder Styles evenementen organiseert. De opbrengst van de evenementen doneert de stichting aan het KWF Kankerbestrijding. Dit jaar was de True Survivorz hosting tijdens de openingsavond. De hosting werd geopend door een DJ set van MC Da Syndrome. Daarna draaide Crypsis, The Pitcher, Geck-o en Jason Payne. MC Da Syndrome was deze hele avond aanwezig als MC. Door corona kan True Survivorz als evenement niet plaatsvinden, maar door middel van deze hostings kan de stichting toch, op een positieve wijze, de strijd tegen kanker onder de aandacht brengen bij de doelgroep. Een volgende editie van True Survivorz staat gepland op januari 2022. Laten we hopen dat het dan weer mogelijk is en, al dansend, een prachtig bedrag opgehaald kan worden voor de strijd tegen kanker.

Daarnaast heeft de 26-jarige Jessie Toebes uit Zoetermeer gedraaid tijdens de Harder Styles DJ marathon. Jessie, ook wel bekend onder de DJ-naam “Discipline” draait verschillende Hardere Stijlen van dancemuziek. Hardcore, waaronder Frenchcore, Uptempo en Early Hardcore. In november 2020 bleek ze borstkanker te hebben. Ze krijgt nog steeds haar immuuntherapie kuur om de kanker te bestrijden. Deze week is ze met succes geopereerd om de tumor te laten verwijderen. Ze begon op 19-jarige leeftijd met het DJ’en, maar pas later begon ze het draaien serieuzer op te pakken. Toen haar moeder kanker kreeg is ze een tijd gestopt om te kunnen zorgen voor haar moeder. Ze heeft het DJ’en weer opgepakt net voordat haar moeder stierf. De reden waarom Jessie weer begon met DJ’en was omdat haar moeder haar vlak voor ze aan kanker stierf vertelde dat ze haar dromen achterna moest gaan. Vlak daarna werd ze zelf ook ziek, ze kwam in een rollercoaster van vele ziekenhuis bezoeken met scans, chemo's en therapieën.

Door muziek hield ze zichzelf op de been. Al had ze weinig energie door de kanker en de behandelingen, toch haalde zij energie en positiviteit uit het DJ’en. Door het draaien kan Jessie de pijn verwerken, leert ze ermee omgaan en voelt ze zichzelf bovendien even niet ziek. Tijdens de chemo's moest Jessie elke 2 weken voor 7 uur aan het infuus liggen. Omdat dat haar erg ziek maakte en het bovendien zo lang duurde, nam ze haar draaitafel mee naar het ziekenhuis. Met haar koptelefoon op kon zij haar passie blijven uitvoeren in het ziekenhuis, waardoor ze even de pijn kon vergeten tijdens de chemo's. “Ik hoeft als DJ niet ver te komen, maar ik haal hier zoveel plezier, energie en liefde uit. Dit is echt mijn grote passie!” aldus Jessie.

De volgende DJ’s hebben o.a. gedraaid tijdens de Harder Styles DJ Marathon: Frontliner, Ran-D, Adaro, Villain, Digital Punk, Crypsis, The Pitcher, Jason Payne, Geck-o, MC Da Syndrome, Dr. Rude, The Darkraver, Deepack, Freestyle Maniacs, Pavo, Kronos, Sub Sonik, Re-Style, Bulletproof, Akira, Trasher, Ruthless, Crypton, Serra, Hard Effectz, Retaliation, Imperatorz, The Russian, TWSTD, Level One en nog meer dan 215 andere Harder Styles DJ’s. 

Naamsvermelding foto’s:  Wanyama-photo en Barry Jonas