NieuwsHUKAs

OHV oncohand logo

We willen jullie graag op de hoogte stellen van een groep van 350 Oncologisch Voetzorgverleners (OVV) en 31 Oncologisch Handzorgverleners (OHV). 

Iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten.

In 2012 heeft de Nederlandse "medische voet" -academie een educatief programma voor medisch voetzorgverleners opgezet. Het hoofddoel van het programma was om het bewustzijn van potentiële complicaties en screening te vergroten, patiënten de juiste begeleiding te geven en de voeten van kankerpatiënten in optimale conditie te brengen en te houden tijdens en na de behandeling. Deze inspanning is ook gericht op het stimuleren van de communicatie tussen de medisch voetzorgverleners en oncologieprofessionals.

In november 2019 is de het educatief programma uitgebreid met een module oncologisch handzorgverlener OHV.

De OVV en OHV  vormen een groep, onder strikt toezicht van de docenten dat er geen diagnoses gesteld worden en iedereen  binnen de competentie grenzen blijft.

HUKAS verwijst graag naar twee patiëntenplatformen www.oncofoot.com  en www.oncohand.com  waarop de oncologische patiënt informatie krijgt wat hij/zij van een OVV/OHV voor zorg kan verwachten.