NieuwsHUKAs

Wilt u ons helpen? Een aantal studenten onderzoekt de vraag: hoeveel mensen hebben klachten van hun litteken na huidkanker. Zij hebben hiervoor een enquête gemaakt om met uw antwoorden te inventariseren welke klachten er zijn. Hier is de link naar de enquête. Alvast enorm bedankt voor uw medewerking!

Als je (huid)kanker hebt, kan je dat onrustig maken. Wat staat me te wachten? Hoe ontwikkelt het zich? Wat is eraan te doen?
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties heeft een vragenlijst ontwikkeld om te helpen om samen de zorg beter te maken.

Help mee en vul de vragenlijst in.

HUKAs is een jonge patiëntenvereniging en wij willen graag kennismaken met uw inzichten.
Wij willen met uw feedback de zorg voor patiënten en onze ondersteuning naar lotgenoten naar een hoger niveau tillen.

Wilt u ons helpen? Het duurt ca 7 minuten om de enquête in te vullen.

Mocht u ons willen ondersteunen als vrijwilliger of heeft u behoefte aan contact, u kunt ons altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Al jaren twijfelde ik over een second opinion. Niet omdat ik mijn dermatoloog niet vertrouw, maar omdat het mij verstandig leek als een (nog meer) gespecialiseerde arts ook eens kritisch naar mijn huid kijkt. Je wil namelijk niet dat ‘dat ene plekje’ over het hoofd gezien wordt.

Ik heb het lang uitgesteld omdat ik tevreden ben over mijn eigen dermatoloog. Maar gezien de basaalcelcarcinomen elkaar nu redelijk snel achter elkaar hebben opgevolgd in mijn gezicht, vond ik dit het juiste moment er toch eens achteraan te gaan. In eerste instantie was het idee een second opinion aan te vragen, maar ik wilde ook een overstap overwegen.

Werk kan een belangrijk onderdeel zijn om de grip op je leven te behouden. Na de diagnose heeft de zorg en behandeling de eerste prioriteit. Maar afleiding, structuur en sociale contacten maken je mogelijk even minder 'patiënt'.  

Op deze site vind je de 'gesprekshulp werk en kanker' voor zowel medewerker als werkgever. Het wordt in duidelijke fases uitgelegd en vele vragen komen aan bod.

Maak werk bij kanker bespreekbaar | Pfizer

Als de dermatoloog bij controle van de huid een basaalcelcarcinoom vermoedt dan wordt  nu een biopt genomen.
Dat kan zeker bij het afnemen van meerdere biopten belastend zijn voor de patiënt.
Er is nu ook een pijnloze en snelle diagnose van huidkanker mogelijk bij het gebruik van een optical coherence tomography (OCT)
Met een huidfilmpje van de optical coherence tomography is de huidkanker screening pijnloos en kan de diagnose direct gesteld worden.

HUKAs juicht deze nieuwe ontwikkeling uiteraard van harte toe.

HUKAs is een jonge patiëntenvereniging en wij willen graag kennismaken met uw inzichten.
Wij willen met uw feedback de zorg voor patiënten en onze ondersteuning naar lotgenoten naar een hoger niveau tillen.

Wilt u ons helpen? Het duurt ca 7 minuten om de enquête in te vullen.

Uit de kankerregistratie blijkt een verbluffende stijging van het aantal gevallen van huidkanker. Er zijn 70.000 nieuwe patiënten met huidkanker per jaar, dat bracht IKNL eind 2019 in het rapport ‘Huidkankerzorg in Nederland’. Wat is er nodig om de stijging te keren en hoe wordt daaraan gewerkt?