Nieuws

Het is World Environment Day, daarom geven we je vandaag tips hoe je zuiniger kunt zijn met je zonnebrandcrème.

We horen vaak dat mensen het zonde vinden, dat zonnebrandcrème na openen maar één jaar goed blijft. Dit is met heel veel producten zo, maar het is bij zonnebrandcrème nog belangrijker omdat de zonbescherming in een geopende tube of fles omlaag gaat.

Als je voldoende aanbrengt, en het hele jaar door, dan zou zelf een liter fles binnen een jaar op mogen zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je producten niet onnodig weggooit?

1. Schrijf de datum waarop je het product hebt geopend op het product, of in je telefoon (dat is weer duurzamer dan in een nieuw schriftje).

2. Gebruik zonnebrandcrème samen. Als je samen uit dezelfde verpakking smeert, dan gaat die verpakking ook sneller leeg.

3. Zorg dat je niet te veel verpakkingen open hebt. Ga je het echt opmaken als er een grote tube in de badkamer staat, in je sporttas zit, in je auto ligt.. ? Of kun je beter één of twee flessen open hebben.

De werking van zonnebrandcrème wordt ook minder door hitte, dus het in je auto laten liggen is sowieso niet zo'n goed idee.

4. Gebruik zonnebrandcrème het hele jaar. Ook flessen die je in september nog openmaakt kun je nog in maart gebruiken, mocht je huid minder bescherming nodig hebben doordat die van nature veel pigment bevat.

5. Door op de hete momenten van de dag binnen te blijven, hoef je ook minder te smeren. En minder smeren betekent minder kopen én dus minder lege verpakkingen.