Nieuws

Artikel NOS: ''Tenzij je regelmatig een fles zonnebrandcrème opdrinkt, zijn er geen aanwijzingen dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is als je het gewoon op je huid smeert", zegt dermatoloog Marlies Wakkee van het Erasmus MC in het NOS Radio 1 Journaal.''

Artikel AD: ''Maar dat zonnebrandcrèmes gevaarlijk zijn is ‘klinkklare onzin’, zegt Tamar Nijsten, afdelingshoofd Dermatologie in het Erasmus MC. ,,Er zijn geen signalen dat zonnebrand schadelijk voor de gezondheid zou zijn, terwijl miljarden mensen het al lange tijd gebruiken. Weet je wat pas gevaarlijk is? Huidkanker.’’ 

Wil je hier meer over weten, meld je aan via http://www.hukas.nl/webinar.

Nu het lekkerder weer wordt, krijgen we het advies om niet zonder zonnebrandcrème de zon in te gaan. Sommige mensen op social media zeggen dat juist die crème voor kanker zorgt en niet de zon. Hoe zit dat?

Voor deze slider sprak NOS met dermatoloog Marlies Wakkee, internist-endocrinoloog Aard van der Lelij van Erasmusmc en Jos de Groot van het IKNL. Mocht je meer over dit onderwerp willen weten of vragen hebben, meld je dan ook aan voor de HUKAs webinar via onze website. Marlies Wakkee zal tijdens dit online event spreken en er is een mogelijkheid om vragen te stellen.

Niet meer spierwit, maar al een beetje voorgebruind op vakantie gaan.  Het lijkt een goed idee een paar sessies onder de zonnebank, maar de experts raden het af. Lees het hele artikel via Radar hier.

Béter wordt het niet buiten! Dat klopt, maar alleen als je je goed beschermt tegen de zon. Niet alleen op zomerse dagen wanneer de zon fel schijnt, maar juist ook op 'verraderlijke' dagen met veel zonkracht. Wat zijn de risico’s en hoe bescherm je jouw huid het beste? Lees verder in het artikel van De Nederlandse Golffederatie (NGF).

Waarom is er nog steeds geen verbod op zonnebanken als uv-straling zo slecht is? In de rubriek Gezond of niet van nu.nl duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Dit is het eerlijke en genuanceerde verhaal over zonlicht.

Op dinsdag 24 mei 2022 om 19.00 uur zal HUKAs voor het eerst een webinar organiseren. U kunt hierbij aanwezig zijn!
Deze avond zullen voornamelijk dermatologen verschillende onderwerpen aan u presenteren.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het ontstaan van huidkanker, overige effecten van de zon op de huid en een patiënt zal zijn ervaringen delen.

Het is een interactief webinar waarbij u vanuit uw eigen huis het webinar kunt volgen en vragen kunt stellen. Heeft u interesse of kent u iemand die dit moet zien?

Schrijf u nu alvast in!

Huid-, haar- en nagelverzorgingsberoepen zien veel huidafwijkingen. Huidkanker behoort niet tot de deskundigheid van deze zorgverleners. Het stellen van een diagnose is een voorbehouden handeling die bij een arts thuishoort. Door jouw signaalfunctie kan je echter bijdragen aan een optimale zorg voor een patiënt met huidkanker.

Zonnebrand en ongecontroleerd zonnebaden buitenshuis, met verhoogde blootstelling aan UV-stralen, kan het risico op huidkanker verhogen. Lichte huidtypes en genetische aanleg lopen meer risico. Aan de andere kant draagt ​​matig en uitgebalanceerd zonnebaden niet alleen in hoge mate bij aan een gezonde levensstijl, maar voorkomt het ook de ontwikkeling van kwaadaardige melanomen met de aanmaak van vitamine D. In het artikel van C2W LabNews wordt dit nader toegelicht.