Nieuws

Ben je donateur van HUKAs?

Dan horen we graag wat je hiervan vindt! 

Als groeiende stichting zijn we op zoek naar manieren om onze donateurs op een zo goed mogelijke manier van informatie te voorzien. Op onze website en social media kanalen plaatsen we vaak nieuws en informatie. Daarnaast sturen we vier keer per jaar een informatieve nieuwsbrief.

Lotgenotencontact

Om lotgenotencontact te bewerkstelligen organiseren we één keer per jaar een contactdag. Op deze dag kunnen mensen met huidkanker, of mensen die huidkanker gehad hebben en naasten elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We willen graag de mogelijkheden voor lotgenotencontact verbeteren.

Ervaringen delen, meer contact met andere leden en wekelijks updates over HUKAs via de Socie-app!

We willen graag dat leden onderling elkaar op een makkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen. Dit willen we gaan doen met een community app. Deze app is zo ontworpen om op een makkelijke en snelle manier in contact te komen en te communiceren met andere leden die ook huidkanker hebben. 

Altijd op de hoogte.

Je download de app makkelijk op je telefoon en bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en laatste onderzoeken. Binnen de app kun je ook nieuws vinden dat we niet delen via onze andere kanalen. 

Jouw mening is belangrijk.

Voordat we hiermee aan de slag gaan willen we graag van je weten of je deze community app voor HUKAs zou gaan gebruiken.

Vul via deze link een korte vragenlijst in: https://forms.gle/MEB6ErvU6BNr1UMJ9  

Het invullen van de vragenlijst neemt nog geen 5 minuten van je tijd in beslag en wij zijn heel blij met je antwoord!

Dank voor je medewerking! 

Annemie Galimont werkt als dermatoloog nauw samen met professionals in de huid-, haar- en nagelverzorging. Door het delen van haar kennis en het aanbieden van scholingen en casusbesprekingen, verbindt ze zorgverleners en bevordert ze de interdisciplinaire samenwerking.

Met dit gratis e-boek heb je toegang tot uitgebreide en betrouwbare informatie die je helpt om huidkanker beter te begrijpen en te behandelen. 

Hier vind je meer informatie.

Meer informatie over de opleidingen en cursussen vind je hier: https://www.huidopleiding.nl/

Zaterdag 2 november is het weer zover: onze jaarlijkse contactdag!Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van save the date hukas contactdag

Deze dag zijn er lezingen en workshops van professionals en ervaringsdeskundigen. Het volledige programma vind je later op onze website!

Gratis toegang voor onze donateurs. Nog geen donateur? Word snel lid!

Ben je zorgverlener, dan ben je ook welkom!

Datum: zaterdag 2 november 2024 - 10.00-17.00
Locatie: Heirloom – Venues of Utrecht, Korte Nieuwstraat 6 – 8 Utrecht
Aanmelden: https://www.hukas.nl/aanmelden-contactdag 
Deelname is gratis voor donateurs!

Heel de Huid is een magazine uitgegeven door de NVDV.Jaap Touw in Heel de Huid maart 2024

De uitgave van maart staat helemaal in het teken van huidkanker. Waar komt in Nederland het meeste huidkanker voor? Wat is Mohs' chirurgie? Wat is het verschil tussen UVA-A en UV-B straling? Hoe kun je kinderen verantwoord buiten laten spelen in de zon? En mooie ervaringsverhalen. Ook onze oud-voorzitter Jaap Touw komt aan bod in een mooi in memoriam. De moeite waard om te lezen! Download het hele magazine.

Met dank aan de NVDV voor het delen.

Het MUMC+ nodigt u graag uit voor de landelijke Gorlin Syndroom Patiëntendag 2024, waar zowel patiënten als naasten van harte welkom zijn.

Deze patiëntendag zal online via Zoom plaatsvinden op dinsdag 11 juni 2024 van 16u00-18u00.

Het programma ziet er als volgt uit:

16u00-16u10 Opening
16u10-16u20: Operatieve behandelingen van het basaalcelcarcinoom (Dr. Wakkee, dermatoloog te Erasmus MC)
16u20-16u30: Niet-operatieve behandelingen en zonbescherming (Dr. Verkouteren, AIOS dermatologie te MUMC+)
16u30-16u40: Gorlin syndroom bij kinderen (Prof. Dr. Mosterd, dermatoloog te MUMC+)
16u40-16u50: Genetisch onderzoek bij kinderwens (Dr. van Kaam, klinisch geneticus te MUMC+)
16u50-17u00 Pauze
17u00-17u10: Kaakcysten (Prof. Dr. Dr. Kessler, mond-kaak-aangezicht-chirurg te MUMC+)
17u10-17u20: Resultaten voorgaand onderzoek (Dr. Verkouteren, AIOS dermatologie te MUMC+)
17u20-17u30: Lopende en nieuwe onderzoeken (Drs. Moermans, arts-onderzoek dermatologie te MUMC+)
17u30-17u55: Meet the doctor (dermatoloog, klinisch geneticus of mond-kaak-aangezicht-chirurg) of patiënten support groep
17u55 Plenaire afsluiting

Bij interesse om deel te nemen kan ieder zich aanmelden via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmiN9ZV6tuiJyd9NHg3le0yAmmmFZK9AI9Lzv5UHv0bzKQew/viewform 

 De deadline voor aanmelding is zondag 9 juni 23u59. De zoomlink volgt op een later tijdstip.

Op 14 maart sprak Neill, arts op de dermatologie afdeling in het Erasmus MC, op het wondzorg symposium in Ermelo over huidveroudering en huidkanker namens

Hneill 3UKAS. In de presentatie werd aan de hand van foto’s gedemonstreerd hoe verdachte plekken herkend kunnen worden. Verder was er aandacht voor het voorkomen van huidveroudering en huidkanker: weren, kleren, smeren. 

Wil jij dat een van onze vrijwilligers aanwezig is op jouw evenement om te spreken over huidkanker, behandelingen of zonbescherming? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mohs’ chirurgie wordt gebruikt om plaveiselcelcarcinoom of basaalcelcarcinoom weg te halen. Meestal als deze op het gezicht of hoofd bevindt. Dit is een operatietechniek waarbij de arts, onder lokale verdoving, het plekje krap weghaalt en zo min mogelijk gezonde huid wegsnijdt. Vervolgens wordt dit weefsel meteen onder de microscoop onderzocht.

Wanneer de kanker nog niet helemaal weg is, snijdt de arts weer een extra randje huid weg. Dit wordt ook weer meteen onderzocht. Zo gaat de arts verder tot er geen kankercellen meer worden gevonden onder de microscoop en de randen dus ‘schoon’ zijn. Op deze manier blijft de wond zo klein mogelijk en wordt er zo min mogelijk gezonde huid weggehaald. Deze behandeling is niet in alle ziekenhuizen mogelijk.

We ontvingen een mooi ervaringsverhaal van Anton de Man, die de procedure in 2024 heeft ondergaan in het Erasmus MC in Rotterdam.

Op maandag 15 april waren de HUKAs vrijwilligers Nadia Kamminga en Tiffany Deijle aanwezig bij een evenement van P&B Cosmetix. Het evenpbcosmetics 2024ement was bedoeld voor schoonheidsspecialistes. Tijdens dit evenement speelde het thema zon een huidkanker een belangrijke rol. Het doel was om schoonheidsspecialistes meer informatie te bieden omtrent huidkanker. En de rol van UV-straling als één van de grootste oorzaken van huidkanker.  Op deze manier konden de schoonheidsspecialistes de opgedane kennis meenemen naar het werkveld.
Nadia trapte het evenement af met een informatieve presentatie over onze stichting. Nadia vertelde wat wij als stichting aanbieden naar patiënten en wat ons doel is. Onze oprichter en oud-voorzitterJaap werd hierbij ook mooi benoemd.

Vervolgens vond er nog een presentatie plaats van dermatoloog Menno Gaastra. Hij benoemde in zijn presentatie onder andere de gevaren en risico’s van huidkanker en hoe je je huid het beste kan beschermen. De deelnemers van het evenement waren erg geïnteresseerd en stelde fijne vragen.

Na afloop ontvingen wij van Bianca (de eigenaresse van P&B Cosmetix) een mooie donatie ter waarde van €150,00 voor HUKAS. Het was een geslaagde middag.

Wil jij ook één van onze vrijwilligers iets komt vertellen over HUKAs en huidkanker? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..