Nadenken over nalaten

Nalaten is een persoonlijke beslissing, voor jezelf, als laatste wens. Het blijft lastig en is geen onderwerp waar we dagelijks over praten. Maar een nalatenschap kan erg belangrijk zijn, ook voor mensen (of organisaties) die niet automatisch van je erven. Bijvoorbeeld voor HUKAs – De Huidkanker Stichting. Voor ons kan jouw nalatenschap veel verschil maken.

Nog beter helpen

Wij willen onze doelgroep namelijk dolgraag nog beter kunnen helpen. Nu en straks. HUKAs wil goede voorlichting blijven geven aan huidkankerpatiënten. Ervoor blijven zorgen dat deze patiënten makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. En uiteraard de belangen van huidkankerpatiënten goed blijven behartigen.

Iedere vorm van steun is daarbij welkom. Ook uit nalatenschappen. Wil je daarom eens nadenken over het opnemen van HUKAs in je testament?
Een testament opstellen is een persoonlijke en geen eenvoudige beslissing. Begrijpelijk! Het is afhankelijk van jouw persoonlijke wens en situatie. Wanneer je nalaten aan HUKAs overweegt, zijn er dan ook verschillende mogelijkheden.

Zo kun je een deel van jouw erfenis schenken aan HUKAs, of geld en/of goederen legateren aan HUKAs. Een legaat is een waardedocument waarbij je een bepaald bedrag doneert aan HUKAs nadat je komt te overlijden. Misschien heb je zelfs een specifiek onderzoeksdoel voor ogen en richt je een Fonds op Naam op. Een notaris kan je verder helpen met het opstellen van een testament.

ANBI status

HUKAs heeft de ANBI-status, dit betekent dat de Stichting geen erfbelasting (het vroegere successierecht) hoeft te betalen over giften, erfstellingen en legaten. Alles wat je nalaat aan HUKAs komt direct ten goede aan onze werkzaamheden. Wil je dat we met het bedrag dat je voor ons reserveert iets speciaals doen? Dat kun je ook opnemen in je nalatenschap.

Contact

Wil je een keer overleg hebben over je nalatenschap neem dan contact op met het secretariaat via 033 247 10 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..